Primăria Constanța a anunțat că începând de vineri, 18 iunie, constănțenii care parchează în parcările publice de pe raza municipiului vor trebui să achite tarifele aferente. În prima etapă, până la o nouă comunicare, plata parcării se va putea realiza numai pentru Zona 0.

Tarifele de parcare sunt: 4 lei/ora zona 0; 3 lei/ora zona 1; 1 leu/ora zona 2.

Potrivit municipalității, noua versiune a aplicației de plată a parcării „Constanța Parking va fi disponibilă începând de vineri, 18.06.2021. Aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului.

Aplicația „Constanța Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore.

„De asemenea, pentru a evita situația neplăcută de a fi sancționat, în cazul depășirii accidentale a timpului de parcare, veți fi notificat înainte de expirarea timpului de parcare. Notificarea poate fi setată din aplicatie de fiecare utilizator între 5 si 25 minute”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei.

Plata parcării în municipiul Constanța este reglementată conform HCL nr. 123/2021. Conform acestei hotărâri, primele 30 de minute sunt gratuite. Următoarele 30 de minute din prima oră de parcare se tarifează la jumătate din prețul zonei. După utilizarea oricărui tarif evidențiat, plata se va efectua doar la tariful întreg.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475 valabil momentan în rețelele Vodafone și Orange, cu precizarea că codurile SMS nu sunt încă disponibile pentru rețelele Digi și Telekom.În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit.

Tarifele pentru plata parcării se vor achita în zonele în care sunt amplasate panouri informative.

Ca metode alternative de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării online cu card bancar pe site-ul https://payment.uppark.io/payment/ și cu numerar prin tichete răzuibile. În curând, vor fi achiziționate parcometre stradale.

Tichetele răzuibile vor fi comercializate, începând de vineri, 18 iunie, în următoarele locații:- sediul SC Confort Urban SRL – strada Vârful cu Dor, nr 10, luni-vineri, între orele: 07:30-15:30;- parcul de ridicări auto- strada Caraiman, nr. 1, luni-duminică, între orele: 00:00-24:00;- parcarea supraetajată din zona Spitalului Județean Constanța- strada Nicolae Iorga, luni-duminică, între orele 00:00-24:00.- punctele de vânzare CT BUS.

(Visited 7.457 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.