Între 60 și 150 de lei pe an de copil sunt sumele care se strâng astfel încât elevii și cadrele didactice să se simtă în siguranță. Asta în situația în care paza școlilor este, potrivit legii, atributul exclusiv al Primăriei.

Mai exact, domnul primar Decebal Făgădău ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca unitățile de învățământ din Constanța să fie sigure, dar nu o face. De ce? Pentru că nu vrea!

În schimb, se laudă pe Facebook că prioritatea Primăriei este siguranța elevilor și a cadrelor didactice și de aceea încurajează școlile să pună camere video în clase.

„Primăria Municipiului Constanța sprijină unitățile de învățământ care vor să doteze clădirile cu sisteme de supraveghere video. Siguranța copiilor, indiferent că vorbim despre preșcolari sau elevi, este o prioritate atât pentru cadrele didactice, cât și pentru municipalitate.

Până în momentul de față toate școlile care au făcut astfel de solicitări au primit finanțare din partea Primăriei.

Menționăm că unitățile de învățământ pot achiziționa astfel de echipamente care să asigure supravegherea elevilor în timpul orelor de curs atât din finanțarea de bază, cât și din cea complementară”, se arată în postarea Primăriei Constanța.

Părinții au reacționat la acest mesaj al municipalității și cer ca Primăria să asigure paza fizică a școlilor, mai ales la prânz  când se fac schimburile și seara, la plecarea elevilor.

 

(Visited 1.559 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.