Constanța

Pe ce străzi din Constanța s-a intervenit cu material antiderapant

Sursa foto: CT100.ro

În această dimineață, începând cu ora 8:00, 9 sărărițe au început să împrăștie material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța.

Scris de 
 pe data 
26 februarie, 2018

După avertizarea meteo, a fost împrăștiat material antiderapant în Constanța, pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia – Pescărie, bd. Lăpușneanu – bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava – Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei.

Tot în aceste zone sunt pregătite 22 de utilaje cu lamă ale SC Polaris M Holding gata să acționeze.

În același timp, Serviciul de Gestionare Spații Verzi din cadrul primăriei Constanța, sunt pregătite 4 echipe de alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Poliției Locale împreună cu cei de la Poliția Rutieră patrulează pentru a asigura fluiditatea traficului rutier.

De asemenea, reprezentanții Direcției de Gestionare Servicii Publice vor monitoriza permanent situația străzilor din municipiu.

Se recomandă evitarea deplasării în spații deschise, precum și expunerea la frig, în special pentru vârstnici, bolnavi, cronici, copii mici, dar și femei însărcinate în ultimul trimestru.

Dacă se impune deplasarea, se recomandă folosirea hainelor groase și impermeabile pentru a asigura protecție împotriva vântului, protejarea feței și a extremităților fiind esențială. Totodată, se recomandă deplasarea pe distanțe scurte și evitarea folosirii vehicului personal.

Totuși, dacă deplasarea nu poate fi evitată, constănțenii sunt rugați să nu staționeze pe sectoare de drum care ar putea împiedica accesul autovehiculelor pentru servicii de urgență.

Pentru evitarea accidentelor, participanții la trafic trebuie să circule cu autoturisme echipate cu anvelope de iarnă, cu o viteză care să nu depășească 30 de km/oră.

Reamintim că cetățenii au obligația să îndepărteze zăpada și gheața din zona imobilelior lor.

Constănțenii pot semnala orice problemă, oricând, la telefon:

0241/550055 – Dispecerat Primăria Municipiului Constanța
0722545366/ 0241/488171 – Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi
0241/484205 – Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală
0799606189 – Dispecerat Serviciul Protecție Civilă

 

Actualitate