Mai țineți minte celebrele saluturi: !Hello, Budapest!!, strigate din toți rărunchii de celebritățile internaționale ajunse în turneu la București? Iată că a venit rândul să ne trimitem și noi celebritățile prin Europa să le râdă dobitocilor în nas. Kelly Bundy de Videle a ajuns la „Munte Negru” și s-a declarat bucuroasă că a ajuns în sfârșit la Priștina (capitala statului Kosovo, pe care, apropo, Muntenegru nici nu-l recunoaște ca stat). Dacă nu ar fi fost atât de sensibil și dureros subiectul în zonă, probabil că gafa Vioricăi ar fi rămas o simplă și inocentă mostră de prostie în ochii gazdelor și a celorlalte state din zonă.  Așa că stupizenia gospodinei de Videle, pe care nenea Dragnea a făcut-o premier doar pentru că nu îi iese din cuvânt, este uriașă. E ca și cum ar veni cancelarul Angela Merkel la Târgu Mureș și ar declara, foarte încântată că, după mulți ani, a ajuns din nou într-o vizită oficială în Ungaria. Dar asta nu s-ar întâmpla niciodată pentru că astfel de gafe sunt impardonabile la vârful diplomației.

Și cum Viorica nu ascultă decât domnu Liviu, îl rugăm pe acesta să caute un birou mai dosit în Palatul Victoria și să o încuie bine pe doamna premier. Să îi plătească salariul, să își păstreze funcțiile, dar să stea ascunsă. Dacă până acum doamna Dăncilă a fost doar un subiect de bancuri, încet, încet începe să se transforme într-o bombă cu ceas deoarece, acest cocktail – un infractor și o analfabetă – poate arunca întreaga țară în aer.

Iată ce spune presa din spațiul ex iugoslav despre gafa Vioricăi Dăncilă de la Podgorița, când prim-ministrul României a salutat Priștina, capitala auto-declaratului stat Kosovo, în timp ce era în capitala Muntenegrului. Gafă monumentală, de necrezut așa lapsus, spun ziarişii muntenegreni.

Gafă a premierului României! A încurcat Priştina cu Podgorița!”, publică site-ul Mondo din Muntenegru.

Iar cel mai important portal de ştiri din Muntenegru scrie: „Gafă a premierului român la Podgorița! «Mă bucur că sunt la Priştina»”, reia în titlu site-ul, declaraţia Vioricăi Dăncilă. Nu mai puţin de 89 de comentarii însoţesc articolul. „Politicienii n-au habar de geografie”, “Vă vine să credeţi că a venit să ne ofere sprijin pentru intrare în UE şi n-are habar unde e?”, “Este de nescuzat!”, “A fost oare o greşeală intenţionată?” sunt câteva dintre opiniile postate de cititori.

Gafă inimaginabilă a premierului României”, detalii despre întâlnirea dintre cei doi premieri.

Iar presa din Serbia preia în ediţiile de astăzi informaţia. Ziariştii Publicaţiei Blic se întreabă : „Guvernul muntenegrean acoperă gafa?”

A crezut că e în Serbia! Lapsus al premierului român la Podgoriţa. «Mă bucur că sunt la Priştina»”, titreaza Sîrbia Danas. De menţionat că Belgradul, care nu a acceptat niciodată declararea unilaterală a independeţei Kosovo, consideră în continuare că Priştina este încă parte a Serbiei.

 

(Visited 113 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.