Constanța

Pe urmele lui Făgădău… Chițac face sens unic pe străzile Ion Rațiu, Poporului și Nicolae Iorga și se jură că nu vor mai fi blocaje în trafic

Primarul Vergil Chițac a decis ca străzile Ion Rațiu, Poporului și Nicolae Iorga să devină artere cu sens unic.

Scris de 
 pe data 
19 martie, 2021

Campania de resistematizare rutieră demarată de fostul edil Decebal Făgădău, care a bulversat și aglomerat și mai tare traficul auto din municipiul Constanța este continuată cu fidelitate și de actualul edil Vergil Chițac.

Primarul a anunțat că „pentru a reduce poluarea generată de ambuteiajele din trafic și pentru a reduce timpul pierdut de către conducătorii auto, se va pune în practică un proiect de resistematizare rutieră în zona centrală a orașului care are drept obiectiv decongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității urbane durabile. Mai precis, traficul rutier va fi resistematizat pe străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului”.

Mai exact, primarul a decis că strada Nicolae Iorga devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia; strada Ion Rațiu devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis; strada Poporului devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

„Astfel, se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga și în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”. Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția Victoria, prin interzicerea virajului la stânga de pe bulevardul Tomis pe strada Ion Rațiu.

De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră. Condițiile de trafic rutier de pe bulevardele Mamaia și Tomis vor fi îmbunătățite prin reducerea valorilor de trafic. Mai mult, în prezent, sunt propuse spre avizare două proiecte care presupun crearea de zone de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de strada Ion Rațiu și strada Soveja și în arealul cuprins între strada Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia. Se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată”, se arată într-un mesaj al Primăriei Constanța.

În paralel, edilul promite că va amenaja piste de biciclete pe străzile Poporului, Nicolae Iorga și Ion Rațiu, care vor fi conectate cu pista existentă pe b-dul Tomis.

Ca termen de implementare, Primăria anunță că modificările vor fi făcute „în perioada următoare”.

Actualitate