Actualitate Constanța

Pesedistul Făgădău, revoltat de impunerea purtării măștii în spații deschise aglomerate: „Este o măsură aberantă“

Sursa foto: Ordinea.ro

Primarul PSD al Constanței, Decebal Făgădău, a criticat într-un mod halucinant intenția Guvernului de a impune purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate. Făgădău, în a cărui primărie au fost infectate mai multe persoane cu noul COVID, susține că măsura este „aberantă“ și că „pune cruce turismului românesc“.

Scris de 
 pe data 
29 iulie, 2020

Rata mare de infectări determină Guvernul României ca, de la 1 august, să aplice un set de măsuri menite să combată răspândirea tot mai accelerată a COVID-19. Printre noile reguli se numără purtării măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, restricții de distanțare pe plajă sau închiderea teraselor de la ora 23.00.

Primarul Constanței a sărit ca ars și s-a grăbit să critice decizia Executivului. Probabil, în opinia lui Decebal Făgădău, turismul de pe litoral este mai important decât sănătatea și viețile oamenilor, și a declarat că măsurile sunt „aberante“.

„Îmi este greu să înțeleg ce vor să facă guvernanții. L-am ascultat pe premier și înțeleg aşa: guvernul nu are nicio obligație iar nouă, autorităților locale și cetățenilor, ne revin toate obligațiile.

Există o lege care obligă guvernul să distribuie măști gratuit persoanelor care au venit până în 1.000 de lei. Nu au venit aceste măști! Mi se pare aberant! Dacă încă avem instituții care nu respectă regula purtării măștii în spații închise, cum poți să-i obligi pe niște oameni care au venit în vacanță, la relaxare, să respecte nişte reguli care se schimbă de la o zi la alta?

Eu cred că ar fi mult mai simplu ca guvernul să spună clar: domnule, hai să închidem turismul, hai să distrugem afacerile acestea.

Tot timpul sunt ameninţări, sunt reguli noi. Probabil ca urmează ca domnul premier să ne spună cu subiect şi predicat: dacă vreţi în concediu, nu mai mergeţi în România, pentru că e rău – mergeţi în Grecia, mergeți în Bulgaria.

Asta mai rămâne să ne spună, cât de slabi suntem noi şi cât de puternici sunt ceilalți. Este o măsură aberantă care pune cruce turismului românesc!“, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Trebuie ținut cont de faptul că, până în prezent, edilul Constanței nu a avut nicio reacție publică la fel de fermă, dar cu mesaje care să-i îndemne pe oameni la precauție, distanțare și protecție, nici măcar atunci când în stațiunile turistice înghesuiala și nerespectarea regulilor au fost taxate dur de autorități.

De asemenea, nici când mai mulți angajați din cadrul Primăriei Constanța au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, Decebal Făgădău nu a reacționat public. Primarul a preferat să tacă și să mai monteze stâlpișori, fără să transmită măcar un singur mesaj public prin care să manifeste îngrijorare față de starea de sănătate a colegilor săi și să tragă un semnal de alarmă cu privire la răspândirea COVID-19.

De data aceasta însă, Făgădău se alătură colegilor săi din PSD, Robert Cazanciuc, Alfred Simions, Marcel Ciolacu sau Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră“, care, la tot pasul, au criticat măsurile Guvernului de a reduce răspândirea coronavirusului.

Măsurile ce vor fi aplicate de la 1 august vin într-un context în care România a ajuns să raporteze constant peste 1.000 de infectări pe zi și zeci de decese cauzate infectările cu SARS-Cov-2. Amintim că marți, 28 iulie, pe teritoriul României erau raportate 1.151 de cazuri noi de infecții cu coronavirus din 21.135 de teste efectuate și 33 de decese.

Actualitate