Până în prezent, s-a acționat în cartierele Poarta 6, Tomis Nord și Compozitorilor, urmând să fie ridicate autoturismele abandonate identificate în zona centrală a orașului dar și în cartierul Faleză Nord.

De la începutul anului și până acum, 60 de autovehicule abandonate sau fără stăpân, din diverse zone ale orașului, au fost ridicate și transportate într-un spațiu special amenajat și niciuna nu a fost revendicată.

Procedura prevede că proprietarii au dispoziție cinci zile pentru a solicita restituirea autovehiculului, după ce achită o amendă de 2.000 de lei plus cheltuielile aferente ridicării și transportului. În caz contrar, se dispune radierea din circulație și din evidențele fiscale urmând ca vehiculul să treacă în proprietatea municipalității.“, au transmis reprezentanții Primăriei.

Pe raza municipiului Constanța au fost identificate în acest an 359 de autovehicule abandonate însă în 281 dintre cazuri, proprietarii s-au conformat somațiilor și și-au ridicat singuri autoturismele.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului.

În anul 2018 au fost somați 562 de proprietari, iar 481 dintre ei s-au conformat solicitărilor și au intrat în legalitate.

Mașinile nerevendicate, 54 la număr, au fost ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate.

Pentru a raporta mașinile abandonate de pe raza municipilui, puteți sesiza Poliția Locală la numărul de telefon 0241484205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799606142. De asemenea, puteți folosi și aplicația Sesizări Constanta sau adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro

 

(Visited 222 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.