În ciuda restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, peste 400 de persoane au participat la pelerinajul de la Mănăstirea Sfântului Apostol Andrei.

Preoții nu au purtat măști, iar autoritățile nu au interzis accesul credincioșilor spre locul de pelerinaj.

Au fost acordate aproximativ 100 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de protecție.

„Nu poate să participe oricine la pelerinaj, restricția există în continuare, tocmai de aceea organele de ordine au procedat la legitimarea celor care doreau să participe la pelerinaj, iar datelor celor care nu erau din interiorul localității Ion Corvin sau nu aveau dreptul să participe, întrucât erau membri ai clerului, au fost preluate, urmând ca ulterior, în termenul legal, să se producă și sancționarea contravențională a acestora. (…) Mai devreme sau mai târziu, în termen legal (vor fi amendați, n.red.)”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanta, la Digi24.

El a adăugat că „la momentul de față, lucrurile sunt spre final”, estimând că în total au participat circa 400 de persoane la slujbă. „Traficul e mai mult decât răzleț, foarte rar mai urcă câte o mașină”, a precizat Coșa.

„De-a lungul zilei nu au fost mai mult de 400 de oameni, la slujbă au asistat undeva la 300 de oameni, care au respectat normele sanitare, erau pe punctele acelea trasate de preoții de acolo împreună cu organele de ordine publică”, a mai spus prefectul.

La mențiunea că, totuși, oamenii au putut să participe la pelerinaj, Silviu Coșa a răspuns că „persoanele care au dorit să urce la acest pelerinaj au fost lăsate să treacă, după ce li s-a adus la cunoștință faptul că sunt pasibile de o sancțiune contravențională”.

„Numărul celor care nu au respectat prevederile legale în acest sens e puțin peste 100. La momentul de față, având în vedere câți oameni mai sunt acolo, nici nu cred că mai poate fi numit pelerinaj. La momentul de față (…) vă pot garanta că nu a existat absolut niciun risc de contaminare”, a mai declarat prefectul Constanței la Digi24.

(Visited 847 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.