Sistemul a fost atât de prost conceput încât nu permite această opțiune: de a achita mai multe intervale de parcare în aceeași zi.

Conducătorii auto care au încercat să achite o nouă taxă de parcare în aceeași zi au primit același mesaj:

„Indisponibil, produsele ce conțin gratuitate sunt aplicabile o singură dată pe zi”

Ștefan, un conducător auto din Constanța ne-a povestit:

„Am parcat vineri în zona Butoaie. Am achitat taxa pentru 3 ore și mi-am văzut de treabă. Fiindcă nu mă încadram în cele 3 ore am vrut să mai prelungesc parcarea cu încă 3 ore, dar ce să vezi? Surpriză! Nu se poate. Sistemul mi-a transmis că serviciul este indisponibil fiindcă gratuitatea se aplică o singură dată pe zi. Dar cine le-a cerut gratuitate? Eu voiam să achit parcarea pe încă 3 ore. Nu am reușit, am trimis codul sms de mai multe ori. Nu mai pun la socoteală că parcarea costă cât costă, dar la banii ăștia să îți mai bați și joc de oameni…”

Problema apare atunci când vrei să prelungești parcarea cu 2 sau 3 ore deoarece codurile conțin gratuitate pentru primele 30 de minute, gratuitate care se aplică însă doar o singură dată în zi. Conducătorii auto nu pot prelungi parcarea sau nu pot achita o nouă parcare decât dacă o fac pentru o singură oră, iar apoi trebuie trimis sms din oră în oră pentru a putea prelungi valabilitatea parcării. Asta deoarece sistemul nu permite achitarea parcării pentru o singură zi sau pentru calupuri mai mari de ore.

Claudia a postat o situație identică pe un grup de Facebook:

„Am parcat mașina la Aqua Magic, am plătit taxa pentru 2 ore, iar când am vrut să prelungesc nu mi-a permis… aveți idee de ce? Întreb deoarece nu aș vrea să mă trezesc cu o amendă colosală aiurea”.

Taxa de parcare, o japcă marca „Chițac&Horia Constantinescu”

În momentul de față, taxa de parcare în Constanța și Mamaia se poate achita doar prin sms, ATENȚIE ÎNSĂ, doar din rețelele Orange și Vodafone. Dacă ești în Telekom sau Digi nu poți achita parcarea.

De asemenea, poți achita parcarea cumpărând taloane răzuibile pe care le găsești la sediul Confort Urban (zona Sere), parcul de mașini ridicate (str. Caraiman) sau la chioșcurile de bilete. Deci, dacă vrei să parchezi în Mamaia mai întâi trebuie să dai o fugă până în celălalt capăt al orașului (1-2 ore de mers cu mașina).

În Constanța și Mamaia, parcarea nu se poate achita prin parcometre sau cu bani cash la personal autorizat în acest sens, deși actualul primar Vergil Chițac a reușit să anuleze în instanță Regulamentul parcărilor făcut de Făgădău, tocmai pe aceste considerente.

(Visited 4.517 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.