Primăria Constanța a notificat toate asociațiile de proprietari obligându-le să taie iarba din jurul blocurilor, să măture trotuarele, să facă dezinsecție și deratizare în spațiile publice din apropierea blocurilor, să cumpere pubele și să amenajeze platforme de gunoi, precum și să angajeze firme specializate pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Dacă în termen de 45 de zile nu se conformează, locatarii vor fi supra-impozitați de Primărie.

Acest demers al Primăriei a fost catalogat drept un abuz atât de cetățeni, cât și de USR Constanța, care, culmea, a votat pentru aceste prevederi când s-a aprobat Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța.

Useriștii au recunoscut greșeala și au convocat pentru astăzi o ședință extraordinară de Consiliu Local pentru a elimina aceste obligații care revin asociațiilor.

„Introducem, de urgență, spre aprobare modificarea unor prevederi din HCL 77/2021 pentru a le alinia prevederilor legale și a nu mai permite interpretări abuzive care să expună Primăria unor acțiuni în instanță. Dorim îndreptarea unor erori ale acestui Regulament prin exonerarea asociațiilor de proprietari de la obligații nelegale în ceea ce privește întreținerea spațiilor verzi și a amenajării de spații pentru europubele sau containere speciale pentru colectare selectivă a deșeurilor municipale. Acestea sunt atribute ale Primăriei pe care nu le poate înstrăina prin notificări abuzive și ilegale”, se arăta în motivarea USR Constanța.

Doar că azi, la vot, PNL și PSD au reșit să facă front comun și să pice proiectul USR. Liberalii au votat împotrivă, pesediștii s-au abținut, astfel că inițiativa a fost respinsă. Drept urmare, asociațiile de locatari vor rămâne cu obligațiile stabilite de primarul Chițac: să taie iarba din jurul blocurilor, să măture trotuarele, să facă dezinsecție și deratizare în spațiile publice din apropierea blocurilor, să cumpere pubele și să amenajeze platforme de gunoi, precum și să angajeze firme specializate pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

(Visited 2.488 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.