Constanța

PNL și USR au bătut palma la Constanța. Majoritate în Consiliu Local, PSD e istorie

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, anunța încă din această dimineață că negocierile cu USR sunt aproape de finalizare pentru o majoritate confortabilă în Consiliul Local Municipal Constanța.

Scris de 
 pe data 
2 octombrie, 2020

Iată că discuțiile s-au concretizat, iar președintele USR Constanța, Stelian Ion, a anunțat că a bătut palma cu liberalii pentru a forma majoritatea în Consiliu. Local.

„Programul electoral, promovat de Vergil Chițac, primarul Constanței, conține elemente comune cu programul celor de la USR, ”Constanța renaște”, de aceea vom lucra în vederea armonizării unui proiect de dreapta, care va pune în prim plan relansarea economică a orașului.

A venit momentul să ne așezăm la masa negocierilor pentru a armoniza proiectele PNL și pe cele ale USR, astfel încât să avem cel mai bun program de dezvoltare cu soluții, pe termen lung, pentru Constanța și constănțeni.

Este nevoie să arătăm că putem depăși interesele de partid și că avem maturitate politică, de care să beneficieze locuitorii orașului. După 20 de ani, la masa negocierilor se așează forțe proaspete, oameni pregătiți și îmi pun toate speranțele că primarul Constanței, Vergil Chițac, alături de consilierii PNL și USR, vor contura o echipă solidă, concentrată pe cetățean”, a declarat președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

Pe aceeași linie a venit, câteva ore mai târziu, și confirmarea de la USR, prin vocea preșdintelui Stelian Ion.

„Am veşti bune pentru constănţeni. Am avut prima întalnire cu PNL pentru a discuta lucruri concrete. Vrem să ajungem la o majoritate puternică. Vrem să facem proiectele realizabile. 

Am descoperit foarte multe puncte comune. Luăm ce este mai bun din fiecare program şi venim cu o atitudine pozitivă. Avem echipe foarte bune care abia aşteaptă să împingă lucrurile înainte pentru Constanţa. Sunt optimist pentru că am atins nişte puncte foarte concrete.

Nu am discutat chestiuni legate de funcţii. Urmează în zilele următoare să avem alte întâlniri cu cei de la PNL. Vom pune toate principiile într-un acord scris. Contează rezultatele. Ne vom bucura împreună de un oraş mai curat şi mai frumos. Decebal Făgădău a lăsat un oraş dezolant, nu a avut nicio mare realizare”, a declarat Stelian Ion.

Actualitate