„Verificarea certificatului se face cu ajutorul aplicației CHECK DCC. Polițiștii locali solicită fiecărei persoane care se află în local să prezinte certificatul verde și actul de identitate, iar în situația în care constată că s-a permis accesul unor persoane ce nu dețin aceste documente se va sancționa administratorul operatorului economic respectiv“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Sancțiunile pe care operatorii economici le riscă sunt cuprinse între 2.000-10.000 lei, conform Legii 55/2020. „Recomandăm tuturor operatorilor economici să respecte aceste prevederi pentru a nu fi cazul să fie aplicate amenzi.“

Prefectura Constanța informează că incidența răspândirii COVID-19 în municipiul Constanța pentru ultimele 14 zile este de 4,52  în timp ce ieri a fost de 4,38.

Totodată, la nivelul județului Constanța, incidența este de 3,54 cazuri la mia de locuitori, în timp ce ieri a fost de 3,47.

La nivelul țării, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.032 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 187 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

(Visited 1.722 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.