Constanța

Polițiștii locali i-au amendat pe taximetriștii ilegali din zona Gării CFR

Mai mulți taximetriști din zona Gării CFR Constanța, care nu respectau prevederile legale, au fost amendați zilele trecute de agenții Poliției Locale. Au fost dat 54 de amenzi în valoare totală de 11.850 de lei.

Scris de 
 pe data 
15 iulie, 2021

Unul dintre șoferii amendați nu avea nici măcar autorizație pentru transport de persoane. Polițiștii loacali i-au aplicat o amendă de 1000 de lei.

Gândiţi-vă bine înainte să urcaţi în prima mașină care vă iese în cale. La volan poate fi un taximetrist fals care nu numai că nu vă duce la destinația dorită, dar vă lasă și cu buzunarele goale“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

De asemenea, controalele au fost făcute și la taximetriștii cu autorizații, la care polițiștii locali au descoperit o serie de nereguli.

„În urma unei acțiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, agenții au aplicat 54 de sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii Nr 38 /2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, ale H.C.L.M nr.77/2021, ale OUG 195/2002 și ale Legii Nr.61/1991. Valoarea totală a amenzilor a fost de 11.850 de lei.“, au transmis reprezentanții Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

Polițiștii le recomandă celor care apelează la transportul în regim de taxi să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să-i solicite șoferului să pornească aparatul de taxat, să ne elibereze bonul fiscal la finalul cursei sau să se asigure că transportul la destinaţie este făcut pe traseul optim sau pe traseul solicitat ori convenit cu noi.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341/922.

Actualitate