Constanța

Prăpăd în școlile constănțene! Clase doar cu 9 copii din 30 din cauza virozelor și gripei. ISJ Constanța doarme

Școlile constănțene se confruntă cu o adevărată avalanșă de cazuri de viroze, infecții respiratorii și gripă.

Scris de 
 pe data 
27 ianuarie, 2020

Clase cu doar 9 copii prezenți din 30, cadre didactice care se declară depășite de fenomen însă nu pot suspenda orele deoarece, ca de obicei, instituțiile statului nu sunt capabile să ia măsuri.

Cu toate acestea, Inspectoratul Școlar Județean Constanța (ISJ) nu pare deloc îngrijorat și se rezumă doar la a număra cazurile cărora probabil că de mult le-a pierdut șirul.

Luni dimineață, prin școlile din municipiul și județul Constanța bătea vântul. Majoritatea claselor au primit mai puțin de jumătate din numărul de elevi, restul fiind bolnavi acasă.

De ce s-a ajuns la această situație? Fiindcă săptămâna trecută ISJ nu a luat nicio măsură, chiar dacă în majoritatea școlilor elevii se îmbolnăveau pe capete. „Miercuri am avut 16 copii la clasă din 31. Am raportat conducerii, nicio decizie. Joi s-au făcut ore, iar astăzi am avut la oră doar 12 copii, restul fiind acasă”, povestește un cadru didactic pe grupul de Whatsapp al clasei.

Alte școli au avut în această dimineață și câte 9 elevi din 30 în clase, însă nici chiar în aceste condiții ISJ și DSP nu iau măsuri. „Am avut 9 elevi la ore, am ținut ora cu ei. Ceilalți sunt bolnavi și trebuie să aducă adeverințe medicale”, spune o învățătoare de la o școală din Mangalia.

 

Actualitate