Potrivit ANM, începând de astăzi, 5 februarie, ora 17.00, până joi, 6 februarie, ora 8.00, Constanța va intra sub COD PORTOCALIU de ninsoare și viscol.

Specialiștii estimează că sunt șanse ca avertizarea de Cod Portocaliu să se prelungească până mâine, la ora 12:00.

Avertizarea meteorologică va trece în stadiu de Cod Galben, mâine, 6 februarie, de la ora 12:00, până la ora 15:00, interval în care vântul va prezenta, în continuare intesificări, care vor ajunge la 55 km/h.

Administratorul special al RAJDP Constanța, Lucian Lungoci, a dat asigurări că sunt stocuri suficiente de material antiderapant (8.400 tone), 50 de utilaje pregătite și 2 șenilate care pot acționa în cazuri de forță majoră, în locuri greu accesibile.

Cei de la DRDP Constanța s-au pregătit cu 14 freze, 67 de utilaje, 3.177 tone de sare, iar dispeceratul este la datorie 24 din 24. De asemenea, pe parte de Autostrăzi, autoritățile sunt pregătite cu 35 de utilaje și aproape 3.000 tone de sare.

Totodată, la cererea DRDP Constanța, a fost propusă măsura ca toate vehiculele de mare tonaj (masă totală peste 7,5 tone), să nu circule pe Drumurile Naționale din județ, ca urmare a evenimentelor nefericite din anii trecuți, atunci când TIR-urile au blocat circulația pe multe șosele importante. În cadrul CJSU, s-a luat hotărârea ca măsura să fie implementată doar dacă situația o va impune.

Autoritățile recomandă tuturor cetățenilor, pe perioada de aplicare a Codurilor de vreme severă, să:

• Evite, pe cât posibil, deplasarea în timpul avertizării meteorologice. Se anunță viscol și ninsoare, care vor duce la o scădere drastică a vizibilității;
• Își ia toate măsurile de precauție, în cazul în care vor porni la drum: alimentare cu carburant, verificarea pneurilor și a sistemului de încălzire, autovehiculul să fie echipat cu material antiderapant, lopată;
• Urmărească buletinele meteo cu atenție;
• Să parcheze mașinile la distanță suficient de mare față de stâlpii de electricitate și de copaci.

De asemenea, Primăria Constanței a anunțat că este gata să intervină cu utilaje pentru deszăpezirea orașului dacă situația o va impune.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

 

(Visited 559 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.