Actualitate Constanța Social

Premieră la Constanța. Universitatea Ovidius a lansat CityInnoHub, unicul Centru de Inovare Digitală dedicat IMM-urilor și autorităților locale din regiunea Sud Est

Scris de 
 pe data 
10 mai, 2023

În cadrul unui eveniment dedicat digitalizării, Universitatea „Ovidius“ Constanța a lansat proiectul CiTyInnoHub – un centru menit să contribuie activ la transformarea digitală a IMM-urilor regionale, pentru a le crește competitivitatea și să ajute autoritățile publice locale la îmbunătățirea calității serviciilor oferite comunităților.

Proiectul CiTyInnoHub va fi implementat în următoarele 32 de luni, iar în cadrul acestuia va funționa Centrul de Inovare Digitală din regiunea Sud-Est. Hub-ul reunește specialiști din educație, companii de tehnologie și consultanță tehnologică, care vor oferi servicii integrate de digitalizare, ce vor transforma organizațiile și comunitățile locale în următorii ani.

Bazele proiectului au fost puse de Universitatea Ovidius Constanța, liderul CityInnoHub, alături de Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, Iceberg+ și Ernst & Young România.

Hub-ul va dezvolta un ecosistem regional de digitalizare, încurajând inovația și antreprenoriatul în zona de SE. „Acesta este unicul centru de inovare digitală din regiunea de Sud Est. Respirăm în mod plăcut aerul digitalizarii, care va reduce timpii de așteptare din zona administrativă“, a declarat lect. univ. dr. Alexandru Bobe.

Este o confirmare a ceea ce realizează astăzi Universitatea Ovidius. Sper să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor și sper să rămâneți cu o impresie bună despre universitate“, a precizat și conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universității „Ovidius“.

Prezent la evenimentul de lansare a fost și Eduard Mititelu, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În ultimul timp am încercat să facem progrese majore în privința digitalizării. Sper că politicile noastre în inteligența artificială ajută în acest demers. Prin implicarea actorilor la nivel local, putem îmbunătăți gradul de digitalizare al comunităților locale. Încercăm de la nivel central să digitalizam serviciile publice. Un exemplu este obținerea cazierului judiciar. Trebuie să scoatem frica de eșec din ecuație și să testăm“, a precizat Mititelu.

Mai multe informații despre eveniment și ce înseamnă CityInnoHub puteți afla de pe site-ul oficial al proiectului, CLICK AICI.

Actualitate