Este vorba despre biserica Sfântul Haralambie, de pe bulevardul Tomis. Condamnarea vine după ce preotul paroh Ciprian Stanca (foto stânga) a sfidat legea, continuând să construiască deși autoritățile au dispus oprirea lucrărilor din cauza lipsei autorizațiilor necesare.

În instanță, preotul Stoica și-a recunoscut vinovăția, iar judecătorii au decis ca inculpatul să primească o condamnare de 1 an de închisoare cu suspendare.

„Admite acordul de recunoaştere a vinovăției, stabileşte pentru inculpatul S.C., pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organelle de control.

Amână aplicarea pedepsei închisorii stabilite pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”.

Biserica de pe Tomis a apărut lângă trotuarul bulevardului în anul 2010, sub formă de container modular. Povestea controversată a construiri clădirii a început în 2014, odată cu începerea lucrărilor.

În urma unor verificări, Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat că preotul paroh a început să construiască fără a avea autorizație și au fost amendat. Biserica, devenită cunoscută pentru că prin acoperiș trecea un stâlp de iluminat public, a devenit subiect de discuție și controversă în spațiul public, iar autoritățile au dispus sistarea lucărilor.

Cu toate acestea, preotul Ciprian Stanca, apropiat al arhiepiscopului ÎPS Teodosie, a ignorat dispozițiile legale, până când s-a ales cu un dosar de cercetare penală, pentru care a fost judecat și condamnat.

Până la ora publicării acestei știri, Arhiepiscopia Tomisului nu a emis niciun punct de vedere oficial cu privire la condamnarea preotului paroh Ciprian Stanca.

 

(Visited 3.326 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.