Constanța

Primăria Constanța anunță construirea unui nou bulevard (Madrid), cu 4 benzi și trotuare, care va lega b-dul Tomis (zona Boreal) cu b-dul A.Vlaicu

Noul bulevard Madrid va avea 4 benzi si va lega b-dul Tomis din zona Boreal cu b-dul Aurel Vlaicu și se va conecta în sensul giratoriu de la Vivo.

Scris de 
 pe data 
7 iunie, 2022

Primarul Vergil Chițac anunță că în curând va începe construirea noului Bulevard Madrid, care va conecta bd-ul Tomis în zona Boreal cu b-dul Aurel Vlaicu. Investiția va fi finanțată prin Programul Național Anghel Saligny.

„Este necesară o nouă arteră care să preia fluxurile de trafic din această zonă, soluția pe care am găsit-o numindu-se Bulevardul Madrid. Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între str. Brest și giratoriul de la Vivo Nord. În lungime de 2,7 km, noul bulevard va dispune de 4 benzi de circulație și de trotuare”, a declarat primarul Vergil Chițac.

Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

În prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate al proiectului.

Actualitate