Constanța

Primăria Constanța lucrează la reabilitarea jardinierelor de la Dacia și Trocadero

Scris de 
 pe data 
20 decembrie, 2023

Primăria Constanța anunță că , odată cu modernizarea marilor bulevarde, a demarat și reabilitarea jardinierelor din oraș. Aceste lucrări presupun, totodată, și refacerea zidurilor de susținere a spațiului verde, scările și rampele pentru persoanele cu dizabilități, platformele și aleile de acces către blocuri din diferite zone ale orașului. 

„După ce au fost finalizate lucrările din zona ICIL și Mircea de Bătrân, echipele de muncitori s-au mutat în zona intersecțiilor Dacia și Trocadero. Și aici, la fel ca și în celelalte zone, se îndepărtează zidăria veche și elementele decorative și sunt înlocuite cu altele noi. Se montează cofraje în care se toarnă beton acolo unde este cazul, iar spațiile reconstruite se tencuiesc și se vopsesc sau decorează în așa fel încât zona să fie înfrumusețată. Aleile de acces către blocuri sunt betonate și se montează pavele, la fel ca și pe platforme.

Astfel de lucrări vor continua până când toate aceste amenajări, acum prăfuite, vor prinde culoare și vor înfrumuseța din nou orașul”, se arată în comunicatul Primăriei. 

Actualitate