Serviciul consta in tăiere, toaletare şi tăiere de corecţie arbori din Municipiul Constanţa pe doua loturi, respectiv Lot 1 –
Zona I de lucru si Lot 2 – zona II de lucru, conform zonarii stabilite in caietul de sarcini.

Toate operatiunile si condițiile tehnologice minimale sunt prevazute in caietul de sarcini. Termenul pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 20 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor, acesta fiind 1 noiembrie 2018.

Potrivit Primăriei, din cauza vegetației îmbătrânite și a numărului mare de solicitări de la populație, pentru evitarea oricăror inconveniente este necesară și oportună demararea procedurii de licitație conform legislației în vigoare pentru achiziționarea serviciului de tăiere, toaletare și tăiere de corecție a arborilor din municipiul Constanța, având în vedere expirarea celor două contracte în perioada imediat următoare (17.11.2018).

În cazul arborilor ornamentali din specia tei, salcâm, castan, arțar, mesteacăn, stejar plantați pe spațiile verzi din domeniul public precum și a celor plantați în aliniamente de-a lungul bulevardelor și străzilor este interzisă intervenția cu tăieri în coroana acestora cu excepția lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranța traficului pietonal și rutier, a imobilelor aflate în apropiere precum și a celor de pe traseul rețelelor aeriene”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit documentației de atribuire, firma câștigătoare va trebui, de acești bani, să taie aproximativ 1200 de copaci pe ani, să toaleteze 800 și să efectueze tăieri de corecție pentru aprox. 900 de arbori pe an. Pentru aceste operațiuni, timp de patru ani, firma câștigătoare va încasa din partea Primăriei Constanța suma de 15 milioane de lei.

(Visited 219 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.