Pe site-ul de știri al Primăriei Constanța (da, au un site de știri în care toate sunt bune și frumoase) suntem informați, încă din titlu că „spațiul verde din Constanța este în continuă amenajare și înfrumusețare“.

Astfel, aflăm că orașul devine mai frumos cu „peste 500 de flori“ plantate pe, atenție, spații verzi.

Din pozele ce ilustrează ampla operațiune de plantare a florilor, se poate observa cu ochiul liber că acele „spații verzi“ sunt, de fapt, parcele de pământ uscat, asezonat de natură cu mici smocuri de iarbă obraznică.

Sursa foto: Primaria Constanta

Tot din articol, care este publicat și pe pagina de Facebook a instituției, aflăm că avem un „decor peisagistic existent“, ceea ce este extraordinar, doar atât că nu știm la ce oraș se referă.

Ne vine greu să credem că este vorba despre orașul Constanța, care, în realitate, e plin de decoruri peisagistice precum cele din fotografiile de mai jos:

Bălării în parcul din apropierea Primăriei. Fotografie realizată marți, 16 iunie 2020.

 

Sursa foto: Dobrogealive.com

O splendoare! Vezi mai multe poze AICI.

Dar să vedem cu ce minunății de flori ne vom delecta privirile – ne referim aici la cele care vor scăpa subtilizatorilor amatori de botanică decorativă. Deci, avem așa: yucca, lavandă, crini japonezi, canna și nemțișori. „Astfel, peste 500 de flori ne vor încânta privirile“, ne transmite, cu încântare, Primăria Constanța.

O scurtă privire aruncată peste comentariile de pe pagina de Facebook, ne arată și „încântarea“ constănțenilor la aflarea veștii că orașul va fi împodobit cu floricele:

„Spațiu verde în Constanța? După ce au fost măcelarite toate parcurile din varii interese? Bună asta!“, spune, extrem de veselă, Mădălina Gala.

La fel de entuziasmată este și Laurenția Dies. „Lăudabil ca v-ați apucat sa îngrijiți terenurile paraginite, însă de arhitectură peisagistică ați auzit, stimaților?! Prea puțin interesează yucca și lavanda ochiul cetățeanului-cel-avid după-verdele-naturii. Unde este verdele de care orașul are atâta nevoie? Prea puține plante peisagiștilor, prea mult pământ gol lăsat la vedere!“.

„Voi numiți asta spațiu verde? Ați plantat 3 flori, ca și copaci, gard viu nustiu ce vrea sa fie aia pe bulevardu mamaia a rămas doar crengi uscate.“, scrie, bucuroasă, și Mirela Răileanu.

Dar vă lăsăm mai jos postarea Primăriei Constanța. Poate vă cuprinde și pe voi entuziasmul…

 

(Visited 442 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.