Constanța

Primăria va construi un uriaș sens giratoriu la intrare în Mamaia, cu un parc în mijloc. Șoferii vor avea nevoie de 3 ore pentru a ieși din el

Sensul giratoriu va fi amenajat în zona intersecției bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu bulevardul Aurel Vlaicu, unde se află în prezent „Păpădia” de la Oxford.

Scris de 
 pe data 
5 aprilie, 2023

Primăria Constanța a început construirea unui nou sens giratoriu la intrarea în stațiunea Mamaia. Nu orice sens, ci unul uriaș, cu un parc chiar în mijlocul lui și cu fântână arteziană.

Sensul giratoriu va fi amenajat în zona intersecției bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu bulevardul Aurel Vlaicu, unde se află în prezent „Păpădia” de la Oxford. Sensul va cuprinde actualul scuar cu spații verzii, locul unde întorcea pe vremuri, pentru cunoscători, tramvaiul 100.

Admitere Ovidius Constanta 2023

De precizat că imensul sens giratoriu pe care îl construiește acum Primăria va fi construit la doar 50 metri de un alt sens giratoriu foarte mare, cel de la intersecția b-dul Mamaia cu Aurel Vlaicu.

Potrivit Primăriei Constanța, se vor executa lucrări complexe ce au drept scop fluidizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță a conducătorilor auto.

Zona carosabilă va fi extinsă, se vor monta borduri pentru delimitare și se va construi un hub pentru transportul în comun. Proiectul a fost realizat în baza studiilor de trafic și are ca priorități fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și siguranța participanților la trafic.

De precizat că resistematizarea va cuprinde întreaga zonă situată în apropierea hotelurilor „Oxford” și „Dobrogea”.

Practic, va fi relocat sensul giratoriu din jurul fântânii arteziene în formă de păpădie, aceasta urmând a fi păstrată, dar reîncadrată într-o zonă nouă de spațiu verde. De asemenea, va fi reabilitată și zona cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Aurel Vlaicu.

Proiectul este unul complex și este corelat cu reconfigurarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu. Reconfigurarea este inclusă în planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Finalizarea lucrărilor este programată înaintea începutului sezonului estival, dacă condițiile meteorologice vor fi prielnice.

Actualitate