Actualitate Administraţie

Primarul Chițac cere revocarea viceprimarului USR, Florin Cocargeanu

Scris de 
 pe data 
26 mai, 2023

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal de astăzi, 26 mai, primarul Vergil Chițac a introdus un proiect suplimentar prin care solicită eliberarea din funcție a viceprimarului USR, Florin Cocargeanu.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, primarul Vergil Chițac propune eliberarea din funcție a lui Florin Cocargeanu pe motiv că a votat împotriva proiectului de hotărâre pentru aprobarea unui împrumut de 254 de milioane de lei, totodată reproșându-i atitudinea pe care a manifestat-o față de inițiativele sale.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Demersul lui Vergil Chițac vine la aproape trei luni după ce i-a retras atribuțiile lui Florin Cocargeanu folosind aceleași argumente expuse în referat.

Florin Cocargeanu spune că motivarea folosită în referatul de aprobare este abuzivă și că votul pe care l-a acordat a fost dat în calitate de consilier local, nu de viceprimar.

„Revocarea este solicitată în baza activității mele în calitate de consilier local – funcție pe care o dețin în urma voturilor acordate de constănțeni – și a faptului că nu am fost de acord cu proiectele aberante sau care au deservit interese ale unor șefi din PSD (cum ar fi vânzarea a 850 de mp de plajă din Mamaia).

Niciun reproș și nicio legătură cu activitatea sau respectarea atribuțiilor de viceprimar.

Este, înainte de toate, o confirmare a trădării voturilor constănțenilor care și-au dorit un oraș scăpat de PSD și de toate încrengăturile corupte ce au prins rădăcini vreme de mai bine de 20 de ani. Vergil Chițac demonstrează, din nou, nu doar că are apucături dictatoriale și că nu cunoaște cum funcționează o administrație publică, ci și faptul că NEAGĂ voturile a zeci ce mii de constănțeni care în 2020 au pus ștampila pe USR.

Acest om crede că mă pedepsește pe mine sau USR-ul când, de fapt, prin incompetența și aroganța sa, el pedepsește în fiecare zi Constanța și pe toți constănțenii care, în număr tot mai mare, îi cer demisia“, a transmis Florin Cocargeanu.

Actualitate