CONTEXT. Primăria Constanța anunța că marți, 12 aprilie, se va desfășura ceremonia de semnare a Acordului de Înfrățire dintre municipiul Constanța și municipiul Chișinău, Republica Moldova de către Vergil Chițac și primarul general Ion Ceban. Doar trei ore mai târziu de la publicarea anunțului, în urma reacțiilor din mass-media în care erau amintite pozițiile publice rusofile ale edilului din Chișinău, aparatul administrativ a decis să anuleze evenimentul.

Ca urmare a acestei decizii, primarul Chișinăului, Ion Ceban a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care spune că primarul Vergil Chițac „a capitulat sub presiuni și frustrări personale!“.

„Amiralul a capitulat sub presiuni și frustrări personale! Este o vorbă la moldoveni „singur cânt, singur dansez” așa și în cazul lui. El a anunțat, el a renunțat. De Paște, ouăle se vopsesc dacă ele există, Dle amiral”

La începutul lunii marite, Ion Ceban, a lansat critici dure la adresa refugiaților ucraineni fugiți din calea războiului, spunând că „în această perioadă sunt oameni care au nevoie de asistență, dar avem și oameni care sunt foarte obraznici. Sunt oameni care se comportă inadecvat. Tot ce facem din bunul nostru simț, nu trebuie în instanță finală să fie stricat ca imagine și, nu dă Doamne, să fie pusă în pericol securitatea locuitorilor Chișinău. Acest risc persistă la această etapă”, potrivit Realitatea.md.

Amintim că, în ultimii doi ani, Ion Ceban și echipa din jurul său (din care fac parte rusofili notorii) sunt ahtiați după exerciții de imagine în spațiul românesc. În acest gen de legendări s-a înscris așa-zisa înfrățire a Bucureștiului cu Chișinăul prin întâlniri bombastice între Gabriela Firea și Ceban, aflat în goană după „legitimare“, bani românești și ieșire din izolare.

Ion Ceban e și un apropiat al fostului primar PSD-ist de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, cu care s-a întâlnit deseori și la Chișinău, PSD-istul deschizându-i multe uși în administrația publică din România. Același Ceban s-a întâlnit în repetate rânduri cu Dan Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului 1, și se află în oarece relații și cu primarul PSD-ist al Sectorului 4, Daniel Băluță.

Ion Ceban a făcut pe rând parte din Partidul Comuniștilor (PCRM) condus de fostul președinte comunist și autoritar Vladimir Voronin, după care a fost unul dintre primii transfugi la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în anul 2012, condus de fostul președinte prorus, Igor Dodon.

.

(Visited 363 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.