Constanța

Primele autobuze școlare CT BUS au intrat pe trasee. Elevii merg la școală însoțiți de un polițist local

Captura video: Primaria Constanta

Compania de transport public a Constanței, CT BUS a introdus trasee speciale pentru preșcolari și școlari. Autobuzele au intrat în circulație de luni, 17 februarie, pe trei rute, în care sunt incluse 10 unități de învățământ.

Scris de 
 pe data 
17 februarie, 2020

Luni, 17 februarie, a fost prima zi în care zeci de elevi au mers la școală cu autobuzele destinate exclusiv transportului de școlari și preșcolari, introduse de CT BUS, prin programul „Transport de valori“.

Pentru un plus de siguranță, alături de cei mici, în autobuze se află și un polițist local, iar la coborâre sunt preluați de cadre didactice.

Părinții pot utiliza aceste trasee, numai dacă însoțesc copii cu nevoi speciale spre și dinspre școală, și numai cu un titlu de călătorie valabil.

Momentan, programul de transport este testat pe trei trasee din Constanța.

traseul E1: Gară – bd.Lăpușneanu – Tomis Nord
traseu E2: KM5 – str. Cumpenei – str. Soveja – Tomis Nord
traseu E3: Palazu Mare – bd. Tomis -Tomis Nord

De asemenea, Primăria Constanța împreună cu CT BUS realizează un studiu cu privire la optimizarea traseelor pentru elevi, cât și pentru implementarea unora noi.

„În vederea dezvoltării proiectului-pilot ,,Transport de valori’’, solicităm părinților / tutorilor legali ai elevilor să completeze un chestionar ce va conduce la centralizarea propunerilor pentru noi trasee școlare. Documentul poate fi: completat on-line AICI“

 

Actualitate