Potrivit Primăriei Constanța, acțiunea face parte din cadrul unui proiect ce se numește „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“, finanțat cu fonduri europene și de la bugetul național în valoare de 11 milioane de lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social Henri Coandă“, au transmis reprezentanții primăriei.

Acțiunea în sine s-a desfășurat în zona delimitată de străzile Soveja, Ștefăniță Vodă, Zmeurei și Badea Cârțan.

Practic, în jurul unui cort s-au strâns câțiva locuitori din cartierul Henri Coandă, cărora le-au fost explicate avantajele pe care le poate aduce înregistrarea la AJOFM a persoanelor care nu înregistrează venituri și, totodată, avantajele unui loc de muncă.

Sursa foto: Primaria Constanta

În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.“, se precizează într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 și este derulat de Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal“.

Valoare totală a proiectului este de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 268.440,52 lei contribuția beneficiarului.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021.

 

(Visited 920 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.