Toți locuitorii din blocurile unui cartier din Constanța au depus o reclamație la Inspectoratul de Stat în Construcții împotriva unei familii care se încăpățânează să-și modifice apartamentul conform noului trend. Oamenii se plâng că familia Suciu refuză să-și mute bucătăria pe balcon și eventual să mai spargă un perete, pentru a avea mai mult spațiu de locuit, așa cum ar fi normal și cum a făcut toată lumea.

Ori suntem toți oameni și vecini de bloc, ori ne vindem și ne mutăm dracului la case!? Păi dacă fiecare face ce vrea, fără să țină cont de ceea ce face vecinul x sau y, unde o s-ajungem? Viața la bloc e frumoasă și ușoară dacă te conformezi și te înțelegi bine cu toți vecinii. Dom’le, noi, vecinii, suntem familia ta adevărată, nu rudele care-ți trec pragul doar de Crăciun sau de Paște“, ne explică, vizibil iritat, Ionică Neibărescu, șeful scării în care locuiește familia Suciu.

Locuiesc în blocul ăsta de 35 de ani. Eu de la ei din casă n-am auzit niciodată un zgomot de ciocan, o bormașină, nu i-am văzut cărând un parchet, un sac de ciment… Nimic! Eu nu pot să înțeleg cum trăiesc oamenii ăștia“, mai spune o vecină.

Într-adevăr, în urma verificărilor, inspectorii au constatat cu stupoare că familia Suciu ar putea fi singura din Constanța care nu a făcut niciun fel de modificări la structura apartamentului și care nici măcar nu se gândește să-și mute bucătăria pe balcon.

Unul dintre inspectori ne-a mărturisit că în urma controalelor a văzut tot felul de modificări făcute în blocurile din Constanța în ultimii 5 ani, însă spune că și uitase cum mai arată un apartament așa cum fusese construit original. „Am văzut, de la clasicele sufragerii extinse pe balcon la oameni care au renunțat la una dintre băi pentru a-și mări dormitorul sau pentru a o transforma în dressing. Însă cel mai îndrăzneț proiect a fost al unuia care a spart debaraua pentru a-i face copilului o cameră“, ne-a mărturisit inspectorul.

Cât despre mutatul bucătăriei pe balcon, familia Suciu se menține pe poziții. „Ceaușescu a făcut el mult rău în țara asta, dar blocurile și tot ce a construit a făcut bine, dom’le. Apartamentele astea e gândite să fie așa și e făcute cu cap!“, a ne-a declarat domnul Suciu.

Ca o măsură de sancționare, șeful de scară împreună cu ceilalți locatari au decis să nu-l mai invite pe domnul Suciu la nicio ședință și chiar suspendarea, pentru o perioadă nedeterminată, dreptului de a mai bate covorul la bara din spatele blocului.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 2.198 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.