Constanța

Protest împotriva distrugerii spațiilor verzi din parcul Tăbăcărie pentru construirea de blocuri

Decizia consilierilor locali de a aproba construirea a două blocuri în parcul Tăbăcărie a stârnit o serie de nemulțumiri și indignare din partea constănțenilor. Ca urmare, USR Constanța a organizat un protest împotriva distrugerii spațiilor verzi din cel mai mare parc al Constanței.

Scris de 
 pe data 
3 mai, 2018

Reamintim că, la mijlocul lunii aprilie, membrii Comisiei 2 de Urbanism validau un proiect de hotărâre privind ridicarea de imobile în zona delimitată de bulevardul Mamaia şi Luna Parc, din parcul Tăbăcărie.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 26 aprilie, era trecut:
Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bd. Mamaia şi alei acces, zona Luna Parc, iniţiator SC Oil Depol SRL. Iniţiator: primar Decebal Făgădău.

Deși a fost contestat în ședință de mai mulți consilieri, dar și de membrii ai societății civile prezenți în sală, proiectul a fost aprobat cu 16 voturi pentru, 10 împotrivă şi o abţinere.

Pentru a protesta împotriva deciziei Consiliului Local și a proiectului inițiat de primarul Decebal Făgădău, USR Constanța a anunțat organizarea unei manifestări ce se va desfășura vineri, 4 mai, de la ora 18.00.

Parcul Tăbăcărie a fost cândva o oază de relaxare. Mulţi dintre noi, copii fiind, vedeam trenuleţul ce înconjura lacul ca un vehicul ce ne purta într-o călătorie de vis. Treceam poduri, intram în tuneluri, șerpuiam printre copaci, respiram aer curat, ne bucuram de zgomotul făcut de șinele care susțineau trenul în lunga noastră călătorie. Părinţii noștri, acum deveniţi bunici, erau la fel de entuziasmați și se bucurau odată cu noi de frumuseţile locului“, este transmis pe pagina de Facebook a protestului.

Au distrus trenuleţul, satul de vacanţa, verdele parcului și inclusiv copilăria noastră. Au construit un mall, restaurante, hoteluri, iar acum au început să ridice blocuri. Câte unul, câte două, burdușindu-și buzunarele lor și pe ale prietenilor. Este datoria noastră să îi oprim. Ne-au distrus trecutul, dar nu îi putem lăsa să facă la fel și cu viitorul.

Ne-au spus că acolo nu e parc, că e propritate privată, că de fapt noi nu înţelegem nimic și că suntem adevăraţii interlopi ai Constanţei. Mai mult de atât, ne-au dat în judecată, dar ei nu știu că dacă ne atacă noi vom deveni și mai mulţi, și mai îndârjiți, până când îi vom înlătura.“

Mai multe detalii despre protest, găsiți pe pagina oficială de Facebook a evenimentului. Click AICI.

 

Actualitate