După reabilitarea WC-ului din Piața Tomis III, Primăria Constanța a mai implementat un proiect de mare succes: camere de luat de vederi în cartierul Henri Coandă. Iar efectele au fost devastatoare pentru criminalitatea organizată din acest cartier social, dar liniștitoare pentru constănțeni: doi cetățeni prinși în timp ce furau de pe sârmele de uscat chiloții vecinului.

Momentul a fost marcat corespunzător, cu o mediatizare amplă atât pe site-ul Primăriei și pagina de Facebook, cât și pe pagina de Facebook a directorului RAEDPP, Teo Hira.

Probabil că tot sub sloganul: „Am promis, am făcut”, Primăria Constanța a salvat din mâinile infractorilor două perechi de chiloți aparținând romilor din Henri Coandă. Așadar, dragi constănțeni, puteți dormi liniștiți.

Pentru a ajunge la aceste performanțe, Primăria Constanța a achiziționat și montat nu mai puțin de 297 de camare de supraveghere pe care le-a montat în campusul social Henri Coandă.

Teo Hira, prima postare:

Camerele de luat vederi din CAMPUSUL HENRI COANDĂ au făcut deja primele „victime”. În timpul efectuării probelor în vederea instalării sistemului de supraveghere, a fost depistat un caz de furt într-o scară de bloc. Fapta s-a petrecut cu o zi înaintea recepției finale a lucrării. Joi, 20 mai 2021, camerele de supraveghere au surprins un tânăr care a sustras un articol vestimentar.
Arătăm toleranță zero față de faptele de infracționalitate, astfel că, în vederea luării măsurilor legale, am formulat plângere la poliție.
AVIZ AMATORILOR! Sistemul de supraveghere video, compus din 297 de camere instalate în fiecare unitate locativă din Campus, funcționează pe timp de zi și de noapte. În calitate de administrator, suntem vigilenți și vom sesiza de fiecare dată organele abilitate, iar cei care încalcă legea vor răspunde neîndoielnic pentru acestea. Montarea sistemului de supraveghere este prima măsură din setul de măsuri pe care noua administrație îl va aplica pentru ca acest cartier să devină mai liniștit și mai atractiv!

Teo Hira, postarea nr. 2:

„Din nou și din păcate avem parte de HOȚI în Campusul Henri Coandă ! În decursul unei singure săptămâni, au fost semnalate deja două cazuri de furt. Ultimul a avut loc ieri, autorul faptei fiind surprins și de această dată de camerele video. Prin sistemul de supraveghere instalat în toate blocurile de locuințe din Campus se pot descoperi fapte antisociale care altminteri ar fi rămas nerezolvate. Apoi, putem lua noi măsuri pentru ca acest cartier să devină mai liniștit și mai atractiv pentru persoanele de bună credință.”

(Visited 1.807 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.