Actualitate Eveniment

Puteţi sesiza Poliţia şi de pe Facebook pentru evenimentele în care nu sunt respectate măsurile împotriva coronavirus

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează că, în cazul evenimentelor unde nu sunt respectate măsurile anti-COVID, cetăţenii pot face sesizări folosind platforma de socializare Facebook.

Scris de 
 pe data 
10 iulie, 2020

Potrivit IGPR, poliţiştii au luat deja măsuri în urma unor sesizări făcute pe reţeaua socială.

„Aș putea aminti două cazuri, de la Brașov și de la Ilfov, unde nu s-au respectat numărul de persoane și regulile de distanțare între persoane.

În ambele cazuri, s-au dat amenzi de peste 10 mii lei, iar la Brașov, cel puțin, a fost suspendată activitatea societății respective. În cazul de la Ilfov, au fost aplicate amenzi atât organizatorului, cât și beneficiarului și persoanelor care participau la eveniment” – a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR, citat de Digi 24.

Cum puteţi sesiza Poliţia pe Facebook

Dacă vedeţi fotografii sau clipuri video postate pe reţeaua socială în care oamenii nu respectă măsurile de protecție, puteți folosi, în secțiunea de comentarii, hashtag-ul #politiaromana sau să dați tag paginii de Facebook a Poliției Române.

De asemenea, spre exemplu, dacă vreţi să sesizaţi Poliţia cu privire la slujba oficiată, miercuri, 8 iulie, de ÎPS Teodosie, unde peste 50 de persoane s-au înghesuit într-o biserică din Suceava, fără a purta mască şi fără a respecta distanţarea socială, puteţi distribui pe Facebook ARTICOLUL DE AICI, la care adăugaţi hashtag-ul #politiaromana.

În ultima săptămână au fost făcute zeci de sesizări, iar oamenii legii spun că putem folosi această metodă cu încredere, pentru că toate sunt verificate.

Potrivit IGPR, în 7 zile, 10.000 de societăți au fost controlate, 100.000 de oameni au fost verificați și s-au dat amenzi în valoare de 500.000 de euro. Polițiştii spun că nu vor opri controalele decât după ce vor scădea infecțiile. În plus, localități sau județe întregi pot fi băgate în carantină.

De altfel, pentru a diminua riscul de răspândire a noului coronavirus, începând cu sfârşitul acestei săptămâni, la beach-barurile din Vama Veche va fi asigurată doar muzică ambientală. Decizia a fost luată în unanimitate de agenţii economici din zonă, potrivit Primăriei Limanu.

 

Actualitate