Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în dosarul Retrocedărilor.

Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. Pe fond, Mazăre primise o condamnare de 4 ani de închisoare cu suspendare.

Pe lângă fostul primar al Constanței, procurorii DNA au mai trimis în judecată alte 36 de persoane, printre care se află Nicușor Constantinescu și Cristi Borcea, într-un dosar care vizează retrocedarea în mod ilegal a mai multor terenuri în Constanța, inclusiv faleze și plaje, prejudiciul fiind estimat la peste 100 milioane euro.

Cristi Borcea se întoarce și el după gratii, după ce a primit 5 ani de închisoare, în timp ce fostul președinte al CJC, Nicușor Constantinescu, aflat deja în penitenciar, va mai adăuga încă 5 ani la sentința pe care o execută deja.

Vom reveni cu amănunte după publicarea deciziei ÎCCJ.

Dosarul Retrocedării plajelor

Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în acest dosar, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare. El e acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, el primind o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Alţi şapte funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare. Este vorba despre Constantin Racu, Ramona Daniela Dospinescu, Ion Marica, Cristian Talpău, Nora Alina Chircă, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu.

Ceilalţi 24 de acuzaţi din acest dosar au fost achitaţi de Curtea de Apel Bucureşti. Între aceştia se numără şi Cristian Borcea. Pentru fostul acţionar de la Dinamo, procurorul DNA a cerut instanţei încetarea procesului penal pentru faptele care s-au prescris în cursul procesului, dar şi condamnarea pentru faptele pentru care nu s-a prescris răspunderea penală.

 

(Visited 302 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.