Tot luni, 10 iunie, o comisie a Penitenciarului Rahova trebuie să decidă unde își va ispăși pedeapsa de 9 ani de închisoare Radu Mazăre, după expirarea perioadei de carantină.

Anul trecut, la sfârșitul lunii iunie, fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost achitat pentru luare de mită, în dosarul privind cartierul de locuințe sociale „Henri Coandă”, alături de fratele fostului edil, Alexandru Mazăre, și omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru faptele de corupție de care au fost acuzați.

Frații Mazăre au fost găsiți vinovați de judecătorii instanței supreme, pentru acuzațiile de fals în declarații și i-au sancționat cu amenzi penale de câte 5.000 de lei. Decizia nu este definitivă. Fostul edil al Constanței a scăpat de acuzația de luare de mită.

Procurorii DNA l-au acuzat că a luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru ca firma acestuia să câştige licitaţia pentru construirea campusului de locuinţe sociale ”Henri Coandă” din Constanța.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au achitat pe Radu Mazăre pentru luare de mită, dar l-au găsit vinovat de fals în declarații, faptă pentru care l-au condamnat pe fostul edil la pedeapsa de 5.000 lei amendă penală.

Și fostul senator Alexandru Mazăre, frate fostului edil, a fost achitat pentru fapta de complicitate la luare de mită și condamnat la o amendă penală de 5.000 de lei.

 

(Visited 288 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.