Actualitate Constanța

Rafila va vizita Spitalul de Boli Infecțioase pe care Chițac încă nu a reușit să-l redeschidă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că va efectua o vizită la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, declarând că este inadmisibil ca acesta să fie în continuare nefuncțional. Unitatea sanitară, devastată de un incendiu în luna octombrie a anului trecut, ar fi trebuit să fie redeschisă în decembrie 2021, însă acest lucru nu s-a întâmplat, în ciuda promisiunilor făcute de primarul Vergil Chițac.

Scris de 
 pe data 
7 ianuarie, 2022

În prezent, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este în continuare închis. În urma incendiului din data de 1 octombrie, izbucnit din cauza instalațiilor electrice suprasolicitate, au murit nouă persoane. Primarul Vergil Chițac declara public că unitatea va fi repusă în funcțiune cu prioritate, urmând a fi redeschisă în pe 15 decembrie 2021. Acest lucru nu s-a întâmplat.

În cursul unei conferințe de presă susținută vineri, 7 ianuarie 2022, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat că săptămâna viitoare va efectua o vizită de lucru la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Rafila a spus că vrea să afle care sunt motivele din cauza cărora unitatea medicală nu a fost redeschisă, susținând că este inadmisibil faptul că, în contextul valului 5 al pandemiei spitalele afectate de incendii să fie nefuncționale.

Spitalul de Boli Infecțioase nu are aviz pentru evaluarea pacienților COVID

Săptămâna viitoare voi merge la Constanța, pentru că și spitalul din Constanța a fost victima unui incendiu nefericit și trebuie să redăm sistemului de sănătate o capacitate care este dublată de profesioniști foarte buni. Mie mi s-a părut foarte ciudat că după mai multe luni de zile la Constanța lucrurile au rămas blocate“, a declarat Alexandru Rafila.

Amintim că, în prezent, unitatea nu a primit nici aviz pentru evaluarea pacienților de COVID-19 în containerele folosite pentru vaccinare și drept camere de gardă, din cauză lipsei unei farmacii și a unui laborator, deși laboratorul se află într-o zonă a spitalului care nu a fost afectată absolut deloc de incendiu.

Actualitate