Chițac și Ovanesian s-au pozat în apărătorii Constanței, spunând că apără interesele constănțenilor. Și așa au reușit să anuleze regulamentul parcărilor lui Făgădău.

După ce a fost ales primar, Chițac a venit cu un nou regulament de parcare, care urma să fie în interesul cetățenilor și să rezolva problema locurilor de parcare în oraș.

17 lei ora în centrul Constanței, 5 lei/ora în cartiere, locurile de parcare rezidențiale urmau să fie scoase la licitație și multe alte aberații. Constănțenilor nemulțumiți li s-a transmis într-o manieră arogantă și nesimțită că nu sunt obligați să se fâțâie cu mașinle prin oraș.

În urma reacției publice foarte virulente, primarul a dat înapoi și a venit cu un nou regulament, care a fost însă aprobat și care va intra de mâine în vigoare.

Ce aduce însă nou acest regulament și cum este el mai bun decât cel al lui Făgădău? Ne-au explicat Chițac și Ovanesian:

  • În primul rând, tarifele se dublează și se taxează inclusiv parcările din cartierele mărginașe. De la 2 lei ora cât a pus Făgădău, Chițac a venit cu 4 lei ora în centrul Constanței, 3 lei/ora în zona 1 și 1 leu/ ora în cartiere.
  • Chițac a atacat regulamentul lui Făgădău pe motiv că șoferii nu puteau plăti parcarea decât prin sms sau aplicație, ceea ce îi discrima pe cei care voiau să achite parcarea direct cu bani. Ce soluție a găsit Chițac: taloanele răzuibile. Așadar, vă duceți frumușel la sediul Confort Urban sau la Parcul de mașini ridicate de pe Caraiman, vă cumpărați taloane de parcare de acolo și mergeți apoi să parcați. Genial!
  • O nouă modificare: parcarea poate fi achitată prin sms doar de către șoferii care au telefoane în rețeaua Orange și Vodafone. Cei care au Telekom sau Digi trebuie să își lase mașinile acasă pentru că sistemul nu este compatibil cu cele două companii de telefonie.
  • Vechiul regulament anulat de Chițac prevea parcarea gratuită între orele 17.00 – 08.00. El a găsit o soluție mai bună: parcarea se plătește 24/24h.
  • În regulamentul atacat de Chițac, constănțenii care dețineau aveau parcări rezidențiale închiriate și erau bun platnici își păstrau locurile de parcare. Soluția lui Chițac: dacă ai un loc de parcare mai vechi de 5 ani îl pierzi și va fi repartizat altuia care are cerere depusă.

Așadar, victoria lui Chițac din 2019 cu parcările au fost defapt cel mai mare eșec pentru Constanța. Pentru că prin această gogoașă și minciună electorală, Chițac ne-a convins să „avem încredere” că el va face lucruri bune pentru oraș și constănțeni. Ce a ieșit se vede cu ochiul liber…

(Visited 4.151 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.