Unul dintre cele mai controversate proiecte ale administrației Chițac, noul Regulament al parcărilor, este atacat în instanță. Dosarul, cu numărul 7099/118/2021, a fost înregistrat în cursul zilei de 21 septembrie 2021 pe rolul Secției de contecios administrativ și fiscal din cadrul Tribunalului Constanța.

Citește: Experiență de turist în Mamaia: „Am pus alarmă pe telefon, mă trezesc noaptea la 3 să plătesc parcarea”

Actualul sistem de parcare este chiar mai prost și mai restrictiv decât cel de pe vremea mandatului lui Făgădău, pe care ONG-ul primarului Vergil Chițac, Constanța Altfel, l-a contestat și a reușit să-l anunleze în instanță. Acum, parcarea nu se poate achita decât prin SMS, dar doar dacă ești în rețelele Vodafone sau Orange (cei cu Telekom sau Digi nu pot plăti parcarea).

Pe lângă faptul că 24 de ore de parcare costă de 10 ori mai mult decât în centrul Sibiului, șoferii care parchează în Constanța sau Mamaia pe o perioadă mai lungă, trebuie să plătească parcarea din oră în oră. Asta deoarece sistemul nu permite plata parcării pe o zi sau pentru calupuri de mai multe ore (cu execepția primului interval în care este cuprinsă și gratuitatea de 30 de minute).

Mai există aplicația ce poate fi descărcată pe telefonul mobil, dar și posibilitatea de a cumpăra tichete de parcare răzuibile, dar care se comercializează la kilometri distanță de parcările cu plată. Spre exemplu, dacă vrei să parchezi pe Tomis, mai întâi trebuie să mergi în cartierul Viile Noi ca să îți cumper tichet de parcare de la sediul Confort Urban.

(Visited 537 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.