Afacerile merg foarte prost pentru constănțeanul Iancu Șipiringă, 42 de ani, care în acest an a reușit cu greu să-și deschidă o șaormerie pe o alee din în stațiunea Mamaia. Bărbatul se plânge că, încă din prima zi, cei care se apropie de ghereta lui rămân parcă înmărmuriți, apoi încep să-l înjure fără nicio reținere.

Îl țin mine și acum pe primul nene care venise la tejghea, imediat după ce am deschis. Eram așa de bucuros și entuziasmat, chiar aveam de gând să-i dau o șaorma gratuit, fiind primul meu client. A zis că vrea una cu de toate, dar, după ce s-a uitat mai atent la mine, a rămas blocat. A fost un moment ciudat de tăcere, pentru că ne holbam unu’ la altu’. Mi-a spus scârbit un <Dă-te-n gâtu’ mă-tii! Huo!>, după care s-a întors și a plecat“, a povestit Iancu Șipiringă cu tristețe în glas.

Șipiringă spune că au fost oameni care, după mai multe minute, au revenit și au aruncat înspre el cu cătușe de jucărie sau chiar roșii fleșcăite. Într-o dimineață, când a venit să deschidă ghereta, a rămas înmărmurit după ce a constatat că fusese vandalizată, niște indivizi folosind un spray cu vospea pentru a scrie mare #rezist.

Bărbatul spune că cele mai frecvente sunt scuipăturile. „Mă trezeam cu câte o flegmă pe ochi și habar n-aveam de unde mi-a venit“. Ca soluție, a montat o plasă de protecție pe care este nevoit să o curețe la fiecare oră.

Șaormarul își amintește că, la un moment dat, un tip mai de bună-credință i-a sugerat că poate ar fi mai bine să-și radă mustața. „Nu pot să fac așa ceva. E absurd! Străbunicul meu a avut mustață, bunicul a avut, tata și la fel voi avea și eu până când intru în pământ“, a explicat bărbatul.

Cu toate acestea, deși sunt puțini, există și clienți care se bucură când îl zăresc și chiar cer să facă poze cu el. Vizibil bulversat, Iancu Șipiringă spune că sunt oameni în vârstă care îi mulțumesc pentru pensiile mărite și că îi cer șaorma sau kebab gratis, cu promisiunea că îl vor vota. De asemenea, au mai fost și câțiva indivizi care îl salutau din mers cu „Trăiți, șefu’!“ sau  strigau „Până la capăt!“.

Șipiringă nu se dă bătut. Spune că a muncit prea mult pentru a strânge banii de șpăgi, autorizații de funcționare și închirerea parcelei pe care își desfășoară activitatea. Speranța lui rămâne în turiștii străini, care se pare că nu au niciun fel de reacție, nici când îl văd pe el și nici după ce gustă din șaorma.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 1.375 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.