Detaliile din ancheta epidemiliologică scot la iveală faptul că deși se simțea rău și prezenta simptome de boală, pacientul a fost plimbat timp de 3 zile între Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Județean Constanța, până ca medicii să-i facă testul de COVID-19 și să-l interneze.

Astfel, potrivit prefectului George Niculescu, bărbatul, care este și cadru medical în Spitalul Județean Constanța, s-a prezentat în data de 9 martie la Spital Boli Infecțioase din Constanța deoarece nu se simțea bine. Aici i s-a recomandat să facă o radiografie și a fost trimis acasă.

Pe data de 10 martie, pacientul  s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța pentru a face radiografia indicată. După care a plecat acasă.

Pe data de 11 martie, acesta s-a prezentat din nou la Spitalul de Boli Infecțioase cu rezultatul radiografiei și, după un nou consult, a fost trimis acasă cu recomandarea să facă un CT. În același timp, i s-a recoltat și proba pentru Covid-19.

Bărbatul s-a întors la UPU pentru a face CT care i s-a recomandat, apoi s-a dus la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a fost internat din acel moment.

Dacă un pacient bolnav de coronavirus, cu simptome vizibile și o stare proastă, a fost plimbat timp de 3 zile între spitale, a stat cu orele în sala de așteptare și în laboratoarele de analize fără ca vreun medic să bănuiască măcar că ar fi infectat cu coronavirus, este foarte grav.

E clar că personalul medical nu a fost instruit, iar indiferența tipică cu care își tratează pacienții zi de zi nu pare să cedeze nici măcar în fața amenințării coronavirusului. Aici nu vorbim despre un pacient asimptomatic, ci de unul care se simțea rău, care s-a depasat din propria inițiativă la spital, dar mai ales vorbim de un pacient cu cunoștințe medicale, acesta fiind, din primele informații, asistent șef al unei secții din Spital.

 

(Visited 27.336 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.