Solicitările consilierului nu au avut, însă, ecou, reacția SC Confort Urban (societate a Primăriei municipiului Constanța) fiind una deloc mulțumitoare, deoarece, potrivit reprezentanților societății, există în plan recondiționarea acestor scări prin accesare de fonduri europene, însă nu se știe când vor începe sau când se vor finaliza lucrările.

Chiar și în acest context, consilierul municipal PNL Constanța nu renunță și cere Primăriei reabilitarea scărilor din bugetul administrației publice locale pentru a oferi siguranță cetățenilor care frecventează zona.

Au trecut mai bine de trei ani de la dorința declarată a primarului Decebal Făgădău de a amenaja zona de acces în Portul Turistic Tomis și, până în prezent, nu a fost parcursă nici măcar prima fază a proiectului, și anume darea în administrare a scărilor către SC Confort Urban SRL. Ne amintim cu toții cum, în anul 2015, primarul Făgădău ne promitea că va investi nouă milioane de euro, din bugetul Uniunii Europene și din cel local, în amenajarea integrată a zonei de acces pe o lungime de aproximativ 2,6 km, de la Comandamentul Marinei până în dreptul străzii Mihai Eminescu. Între timp, zona spațiului verde din jurul scărilor a fost invadată de gunoaie, de copaci crescuți sălbatic, peisaj ce induce un sentiment de frică”, afirmă Mihaela Andrei.

Rămâne de văzut dacă Primăria Constanța va reuși să gestioneze situația ce vine în urma organizării festivalului „Neversea” pe plaja Modern, însă, potrivit coordonatorul politic al organizației municipale Constanța a PNL, Septimiu Bourceanu, faptul că până în acest moment nu s-a schimbat nimic relevă mari probleme de gestionare a priorităților autorităților locale la nivel de municipiu.

Deși știa cu un an înainte că în următorul sezon estival zona va fi intens circulată, fiind anunțate peste 100.000 de persoane numai în perioada Festivalului Neversea, Primăria Constanța nu a luat nicio măsură pentru siguranța, sănătatea și confortul constănțenilor și turiștilor. Dacă nu ești în stare să gestionezi acest flux, cum să poți rezolva problemele municipiului?”, concluzionează Septimiu Bourceanu.

 

(Visited 483 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.