În ultimele două săptămâni de școală, 49 de cadre didactice și 259 de elevi au fost confirmați cu infecția SARS-CoV 2 în județul Constanța, cele mai multe infectări fiind înregistrate în municipiul reședință.

Deși măsurile adoptate de Guvern prevăd ca la un caz de elev confirmat cu COVID19 întreaga clasă să intre în carantină, la Constanța măsura nu se mai aplică. Există clase, chiar și de ciclu primar, în care mai mulți elevi sunt confirmați cu infecția, însă DSP nu a luat decizia de a suspeda cursurile în format fizic. Singura recomandare este ca părinții să monitorizeze starea de sănătate a copiior și să nu îi trimită la școală dacă prezinte semne de boală.

În același timp, părinții sunt revoltați din moment ce școlile nu asigură nici măcar minimum de condiții. Elevii nu sunt testați, chiar și dacă au colegi bolnavi, mai bine din jumătate de cadrele didactice nu sunt vaccinate și expun și mai mult copiii în fața bolii. De asemenea, în numeroase unități de învățământ, există cadre didactice care sunt împotriva restricțiilor, a măsurilor de protecție și a vaccinului împotriva COVID, încurajând elevii să nu poarte masca în clasă.

(Visited 1.263 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.