Umor

Se extinde Piața Griviței! Vin noile generații de tarabagii ieșite de pe băncile de la Ovidius și Șaguna

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
31 octombrie, 2018

Mare iureș și veselie în Piața Griviței din Constanța. Una dintre cele mai frecventate piețe din oraș se extinde cu zeci de tarabe, pentru a face loc unei noi generații de absolvenți ai universităților „Ovidius“ și „Andrei Șaguna“.

Absolvenți de psihologie, finanțe, jurnalism, economie și marketing, inginerie ș.a.m.d. sunt pregătiți să vândă castraveți, roșii, pătrunjel, varză și alte produse pe care le poți găsi într-o piață.

De undeva trebuie să încep, pentru că deja am două facultăți, nu mă angajează nici dracu’, iar ai mei chiar nu mai au chef să mă țină acasă pe banii lor“, ne-a mărturisit o tipă, absolventă de Litere și Psihologie, determinată să rupă gura târgului cu țelină și conopidă proaspătă.

Mulți dintre absolvenți nu au mai găsit locuri la McDonald’s sau KFC și încă nu-și permit bilete de avion pentru a pleca la muncă în străinătate. Chiar și așa, în Piața Griviței li se oferă posibilități de avansare și, dacă își dovedesc competențele, pot ocupa chiar posturi de management în cadrul unei tarabe.

Reprezentanții universităților spun că și pentru ei este o realizare și sunt mândri să vadă că miile de studenți pregătiți pe băncile lor își găsesc o carieră, o cale profesională în viață.

Noi ne străduim să le oferim cea mai bună pregătire. Credeți că un bun psiholog nu poate vinde castraveți, spre exemplu? Eu cred că acești absolvenți vor avea multe avantaje față de concurența din piață, ca să nu mai vorbim despre cei de la marketing“, ne-a declarat prof. doctor ing. Coriolan Igitur, din cadrul Universității „Ovidius“.

Nenea Titi, unul dintre propietarii de tarabe din Piața Griviței, spune că totuși nu angajează orice absolvent, dorind să mențină standardele ridicate. „Au mai venit unii care au câte două-trei facultăți terminate la Spiru… Hai dom’le să fim serioși! Păi orice tăvălitor de balegă sau primar termină o facultate acolo, ce dreacu’!“, a explicat tarabagiul, specializat pe producția de pătrunjel și păstârnac.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

Actualitate