Actualitate Politică

Senatorul USR Remus Negoi: Cei de la PNL, PSD și AUR pun interesele politice mai presus de educația tinerilor noștri!

Scris de 
 pe data 
3 mai, 2023

Senatorul USR Constanța, Remus Negoi a lansat un mesaj public în care critică dur decizia PSD-PNL-AUR de adoptare a unui amendament din legea Educației, care protejează plagiatorii.

Oare când vom pune elevii pe primul loc în Educație? PNL, PSD și AUR pun interesele politice mai presus de educația tinerilor noștri!“, a scris Remus Negoi pe pagina sa de Facebook.

Noul proiect de lege privind Educația propus de Ligia Deca lasă sistemul în urmă, fără reforme majore, în ciuda eforturilor USR de a aduce schimbări reale în interesul elevilor și profesorilor.

Și mai grav, PSD-PNL-AUR au adoptat un amendament care protejează colegii lor de acuzațiile de plagiat! Ei consideră că „erorile materiale de citare, diferențele de interpretare a datelor și diferențele de opinie” nu sunt abateri de la normele de etică.

USR a luptat în Comisii pentru un sistem de educație modern, adaptat nevoilor elevilor și profesorilor, dar amendamentele au fost respinse de PSD-PNL-AUR. Nu abandonăm lupta pentru viitorul tinerilor noștri. Susține propunerile USR la Legile Educației: legile-educatiei.usr.ro“, a transmis Negoi.

Actualitate