Din cauza vegetației crescută necontrolat și a lipsei de salubrizare și amenajare a spațiilor verzi din Constanța, în ultima perioadă s-au înmulțit foarte mult cazurile în care șerpii și-au făcut apariția în spații publice în aproape toate zonele din oraș.

Pentru a diminua impactul acestei situații neplăcute pentru cetățeni, Șerpăria Constanța, pardon: Primăria Constanța a publicat un comunicat de presă în care povestește geneza acestor specii de repitle și contemplă, totodată, apariția acestora pe străzile și în parcurile din oraș.

Bineînțeles, vinovați de înmulțirea șerpilor nu sunt primarul și gașca sa de incompetenți, ci… vremea și ceasul biologic al șerpilor care își caută perechea exact în această perioadă a anului și exact în mijlocul Constanței.

„Odată cu încălzirea vremii, în funcție de zona în care locuim, își fac apariția și unele viețuitoare nu tocmai apreciate. Este vorba despre specii care, potrivit specialiștilor, sunt adaptate mediului antropic – șarpele de casă și, specific zonei noastre, șarpele de apă -„Natrix tesellata“.

Aceste specii de reptile sunt întâlnite destul de des în această perioadă a anului. Numai anul trecut jandarmii constănțeni au fost solicitați să intervină în 10 cazuri pentru îndepărtarea șerpilor ajunși accidental în zone locuințe. Specialiștii ne liniștesc însă – în mediul urban nu sunt șerpi veninoși.”, transmite Primăria Constanța.

(Visited 2.392 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.