În interviul acordat Libertatea, Mureșan vorbește despre proasta gestionare a economiei românești și de faptul că în următoarea perioadă România ar putea fi lovită de o criză financiară. De asemenea, europarlamentarul explică ce poate face din poziția sa pentru românul de rând și bugetele mai mici alocate României la nivelul Comisiei Europene.

La nivelul Comisiei Europene, toți indicatorii economici cu privire la România sunt pe roșu. În urmă cu doi ani și jumătate, când PSD-ALDE a câștigat alegerile, rata inflației era zero.

În momentul de față, este cea mai mare rată a inflației din Europa. Actualul Guvern aplică rețeta de intrare în criză economică patentată de Călin Popescu Tăriceanu cu PSD-ul la comandă în anii 2007- 2008. Sunt aceleași măsuri bazate pe consum, lipsă de investiții, lipsă de reforme. Dacă vrei să îți meargă bine, trebuie să investești.

În următoarele 18 luni riscăm ca situația să se deterioreze masiv. Economia României este ținută artificial în viață de actualul guvern, care pompează banii noștri în economie pentru a ne păcăli că ne merge bine. Vestea proastă este că tot noi va trebui să plătim această creștere a datoriei prin impozite și taxe plătite în viitor.

În urmă cu doi ani și jumătate, România îndeplinea 3 din 5 criterii de aderare la zona euro. Astăzi mai îndeplinim unul singur și riscăm ca la anul să nu îl mai îndeplinim nici pe acesta. Inflația înseamnă că mai afectat este omul cu venituri mici și venituri fixe. Părinții mei sunt profesori și salariile lor au fost afectate în rândul crizei trecute și mi-e teamă ca acest lucru să nu se întâmple din nou în viitor, în următoarele luni“, a spus Mureșan.

VIDEO și interviu integral AICI

 

(Visited 79 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.