Actualitate Politică

Sondaj INSCOP. Cu cine ar vota românii la prezidențiale dacă duminică ar fi alegeri: Mircea Geoană pe primul loc, independent, urmat de Ciolacu, Simion și Ciucă

Scris de 
 pe data 
2 octombrie, 2023

Potrivit unui sondaj INSCOP, comandat de News.ro, actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană este prima opțiune pentru alegerile prezidențiale, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intențiile de vot, urmat în ordine de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Șoșoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloș, Kelemen Hunor.

Sondajul mai indică faptul că 57,2% dintre cei chestionaţi declară că în mod sigur vor merge la vot.

Potrivit News.ro, chestionatrul incluide și întrebări referitoare la variante pentru turul al ll-lea al scrutinului prezidenţial, liderul AUR George Simion fiind învins într-un scrutin în care contracandidaţi ar fi Mircea Geoană, Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă.

O altă variantă este cea a unui tur ll cu Emil Boc, care l-ar învinge la un scor strâns pe Marcel Ciolacu, dar ar fi depăşit clar într-o cursă cu Mircea Geoană.

„Concluziile principale pe care le putem observa din aceste date sunt: preferinţa în premieră pentru un candidat independent care modifică semnificativ performanţa celorlalți candidați susținuți de un partid“, subliniază directorul general al INSCOP Research, Remus Ştefureac.

Datele complete ale sondajului pot fi citite AICI.

Cine conduce compania INSCOP

Fondat în 2013, INSCOP Cercetare SRL este deținut de Remus Ioan Ștefureac și Ada Cornea Luca.

În 2022, a avut o cifră de afaceri de aproximativ 350 de mii de euro (1.615.196 de lei).

În site-ul de licitații publice, apare că a primit un contract de 119 mii de lei, în 2021, de la Universitatea Politehnică București.

Remus Ioan Ștefureac este unul dintre cei șase administratori ai Niro Investment Group.

Patronul NIRO, Dumitru Nicolae, a fost condamnat la 2 ani și 4 luni în dosarul Microsoft pentru trafic de influență.

Actualitate