Cursul, care se desfășoară sub egida ISUOG în perioada 23-25 august 2018se adresează tuturor specialiștilor licenţiaţi (certificaţi) în ecografie în Obstetrică și Ginecologie, ale căror cunoștințe teoretice sunt excelente.

În cadrul ediției din acest an, organizatorii propun participanților să învețe și practic cum să mâniuască proba de ecografie, ce probă să aleagă în funcție de examenul pe care doresc să îl facă, cum să obțină imaginile adecvate și, nu în ultimul rând, cum să folosească butoanele ecografului pentru a obține cele mai bune imagini, întrucât aceste aspecte sunt extrem de importante pentru diagnosticare.

În ceea ce privește trainerii și speakerii, la curs vor participa Dr. Titia Cohen (Erasmus Rotterdam), Dr. Trish Chudleigh (Cambridge) – autoare a numeroase monografii de ecografie, ambele ambasadoare ISUOG, ce educă în ecografie în întreaga lume, Dr. Doinita Gache și Dr. Mihaela Steriu din Bucuresti – speciaști cu experiența valoroasă  în examenele ecografice în Obstetrică și Ginecologie.

De asemenea, profesorul Claudiu Mărginean (şeful unui departament național unde majoritatea medicilor specialişti trimit cazuistică pentru rezolvare finală  – Centrul de chirurgie cardiacă de la Universitatea din Tg Mureş) va face introducea în examenul cordului fetal  – un curs de o importanţă sporită pentru practicieni. 

Taxa de participare la curs este de 250 de euro, iar pe parcursul său, participanții vor primi un suport electronic al celor mai importante subiecte abordate și vor putea utiliza ultimele versiuni lansate ale aparatelor de ecografie Voluson de la GE și Samsung.

Organizatorii precizează că participanții care se confruntă cu diferite cazuri problematice în ceea ce privește diagnostricarea sau care doresc o a doua opinie, pot aduce la curs imagini video privind  pentru a le analiza împreună cu medicii prezenți.

Potrivit organizatorilor, la curs pot participa și medici rezidenți în a căror curicula de pregătire intră și ecografia.

Pentru mai multe detalii și pentru înscriere puteți contacta 0754 22 70 70 sau puteți trimite un e-mail la andreea.hahui@isis-med.ro.

 

(Visited 357 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.