Adică, învățăm să facem și economie. Mai ieftin și decât dacă l-am demola. Așa primar, să ne tot țină! Că, oricum, prea mare tămbălăul pentru o adunătură de moloz cu arhitectură art-nouveau, expirată și ponosită și care mai ocupă și frumusețe de faleză recent și proaspăt modernizată.

Ar fi de râs! De bășcălie și miștouri! Dar vremea glumelor a cam trecut și nouă, constănțenilor, ne cam plânge inima de nemernicia celor care își bat joc de orașul nostru, de identitatea, istoria și cultura „cetății” noastre!

După ani de ruină și decădere, Cazinoul își așteaptă încă izbăvirea. Cu zidurile înnegrite, crăpate, ferestrele făcute țăndări, cu basoreliefurile și sculpturile măcinate, cu pardoselile mizerabile și sparte, Cazinoul rămâne de strajă în agonie, un monument al nepăsării, minciunii și incompetenței politicienilor de astăzi. Carte poștală a campaniilor electorale, loc de pelerinaj al candidaților de toate soiurile, bătrâna clădire stă martoră a decăderii în care a ajuns clasa politică și administrația locală de astăzi. Unde sunteți voi, Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Mazăre și Făgădău, cei ce veneați atât de hotărâți și atotștiutori la ușa Cazinoului, consolându-l cu termene și proiecte, cu vorbe și promisiuni? Ați plecat și duși ați fost, lăsându-ne în urmă un primar de-al vostru, ce a rămas să vă ducă mai departe minciuna și fățărnicia.

Astăzi, în an centenar, la 140 de ani de sărbătoare românească pe aceste locuri dobrogene, stăm în pragul deznădejdii, privind cum simbolul orașului nostru se prăbușește, la propriu, în mare. Neputință, revoltă, indignare sunt cuvinte fără substanță în fața crimei la care suntem obligați să asistăm. Iar acum, parcă într-o dovadă supremă de dispreț, ni se promite că vor începe lucrările la Cazino. Nu vor fi de reabilitate, de readucere a monumentului la strălucirea de altă dată, ci vor fi cârpeli de 3 săptămâni, o spoială care ne va costa zero lei, zero bani. Atâta dai, atâta face!

Primarul Decebal Făgădău anunță plin de voioșie, ca pe o izbândă personală, că lucrările vor începe pe 22 octombrie și se vor încheia pe 14 noiembrie și vor consta în: împrejmuirea monumentului cu gard, înlocuirea ferestrelor sparte cu poli-carbonat, curățare jgheaburi și demontare candelabre. Dar mai ales că lucrărilor vor costa municipalitatea ZERO lei.

Primarul le numește lucrări de punere în siguranță și sunt prilejuite de Ziua Dobrogei. Eu le numesc spoială și o bătaie de joc la adresa constănțenilor, la adresa unui oraș care pe zi ce trece se afundă tot mai mult în ruină și ignoranță.

(Visited 2.528 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.