Potrivit Direcției Generale a Poliției Locale (DGPL) Constanța, în urma verificărilor, s-a constatat că animalul nu era declarat la secția de poliție competentă teritorial.

Așadar, femeia a fost amendată de polițiștii locali cu 500 de lei pentru că patrupedul nu purta botniță și pentru lipsa documentelor legale necesare.

Conform OUG 55/2002, stăpânul unui câine de talie mare, încadrat ca rasă periculoasă sau cu potențial agresiv, are obligația de a depune la secția de poliție în a cărei rază este situat imobilul în care este deținut câinele o adeverință în fotocopie, eliberată de Asociația Chinologică Română, privind regimul de deținere a câinlor periculoși sau agresivi.

Totodată, pentru a evita amenzile, stăpânii de animale trebuie să știe că este obligatoriu ca toate patrupedele de companie să fie ținute în lesă și că trebuie să aveți asupra voastră o pungă de plastic atunci când le scoateți la plimbare.

De asemenea, trebuie știut că proprietarii sau deţinătorii temporari ai câinilor din rasele agresive sunt obligaţi să aibă vârsta minimă de 18 ani, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.

Accesul câinilor din rase agresive în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, precum şi în alte locuri publice, cu excepţia drumurilor publice şi a căilor de acces către acestea, este interzis.

Accesul câinilor din rasele agresive, precum şi al exemplarelor cu potenţial agresiv în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum şi în părţile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în lesă de către o persoană care îndeplineşte condiţiile prevăzute.

 

(Visited 729 times, 3 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.