Actualitate Politică

Stelian Ion: „Lui Vergil Chițac îi este jenă să dea ochii cu presa și constănțenii. Își anunță candidatura prin interpuși, la interviuri“

Scris de 
 pe data 
27 octombrie, 2023

Președintele USR Constanța, Stelian Ion a declarat că primarul Vergil Chițac nu a avut curajul să își anunțe în mod public candidatura pentru un nou mandat, preferând ca anunțul să fie făcut de actualul viceprimar PNL, Ionț Rusu, într-un interviu.

Candidatura lui Vergil Chițac pentru Primăria Constanța la scrutinul din 2024 a fost anunțată de Rusu în cadrul unui interviu acordat pentru Focuspress. „În 2024 vom avea un candidat pe care îl cheamă Vergil Chițac la Primăria Constanța. Eu îmi doresc ca Vergil Chițac să câștige alegerile“, a spus Ionuț Rusu, conform sursei citate.

În cadrul unei conferințe de presă, organizată joi, 26 octombrie, Stelian Ion a reacționat, criticând modul în care a fost anunțată candidatura lui Chițac pentru un nou mandat.

Este o chestiune aproape rizibilă, dacă nu ar fi foarte tristă, faptul că viceprimarul în funcție a anunțat candidatura și nu primarul în funcție. De ce? Pentru că lui Chițac ori îi este jenă să dea ochii cu presa și constănțenii, ori se teme la ora asta de reacția acestora.

Este absolut anormal să nu vii în contact cu oamenii pe care îi reprezinți, să nu spui ce ai de gând să faci pentru acest oraș din ce ți-a mai rămas din mandatul pe care îl ai, să nu anunți de pe acum intenția de a mai candida pentru un nou mandat, să ții acele online ședințe de Consiliu Local, în mod nejustificat, fără să permiți participarea constănțenilor la ședințe fizic, să ții în sertar proiectul USR care deblochează această situație și obligă primarul să țină ședințele în format fizic, ș.a.m.d.

Asta este o lipsă de lipsă de respect, nu la adresa competitorilor politici, ci la adresa tuturor constănțenilor, care au nevoie, dincolo de lucrări de bună calitate, ci și de informații și să știe ce se întâmplă cu orașul.“, a afirmat Stelian Ion.

Actualitate