Constanța

Strutinsky și-a luat tălpășița până să se dea sentința. Partenerul lui Mazăre, dat în urmărire internațională

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, partenerul de combinații a lui Mazăre și Nicușor Constantinescu, a fost condamnat astăzi la 10 ani și 8 luni de închisoare, însă nu e de găsit.

Scris de 
 pe data 
6 iulie, 2020

Deși jumătate de oraș știa că acesta stă cu bagajele la uță pentru a o ușchi în cazul unei condamnări, deși nu era greu de ghicit deznodământul deoarece în prima instanță luase 7 ani cu executare, iată că autoritățile au fost luate prin surprindere din nou și nu reușesc să dea de urma lui Strutinsky pentru a-l încarcera.

Este penibilă situația, ținând cont că procurorii au muncit ani la rândul pentru a-i proba vinovăția, având zeci de ore de interceptări și filaje pe numele condamnatului. Iar când treaba a fost gata, ia-l de unde nu-i! Poliția nu îl găsește pe Sorin Strutinsky și a transmis un comunicat de presă în acest sens:

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale efectuează cercetări pentru identificarea unui bărbat de 53 de ani, din Constanța, persoana în cauză fiind dată în urmărire națională.

În continuare, polițiștii desfășoară activități pentru emiterea unui mandat european de arestare și a cererii de urmărire internațională pe numele acestuia.

În cursul zilei de astăzi, pe numele bărbatului în cauză a fost emis un mandat de executare a pedepsei de 10 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.”, se arată în comunicatul IPJ Constanța.

Rețeta fugarului în noapte a fost brevetată cu succes însă de Radu Mazăre, care a dispărut la fel ca și Strutinsky din țară deși justiția îi bătea cu cătușele la ușă.

 

Actualitate