Constanța

Târgul de Crăciun din centrul Constanței a tras obloanele. În loc de poveste, a rămas depresia…

„Primăria Municipiului Constanța și Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” vă invită la o frumoasă Poveste de Crăciun”, spuneau reprezentații Primăriei, când anunțau deschiderea noului Târg de Crăciun din Parcul TNOB, din centrul orașului.

Scris de 
 pe data 
17 decembrie, 2019

Doar că, după numai 10 zile de funcționare, povestea s-a încheiat brusc. Luni seara, Târgul de Crăciun din centrul orașului era abandonat la propriu.

Toate tarabele cu lacătul pus, scena învăluită în beznă, aleile pustii. Nici picior de copil, de Moș Crăciun sau vreun elf rătăcit, deși evenimentul se anunța un adevărat tărâm al bucuriei.

În mare parte, comercianții au tras obloanele dezamăgiți de prezența ridicol de mică a constănțenilor la acest eveniment. Dacă în weekend abia se adunau adunați toată ziua câteva zeci de trecători, în cursul săptămânii nimeni nu le trecea pragul.

De partea cealaltă, dacă oamenii erau rari la vedere, nu același lucru se poate spune de organele de control. OPC, DSV, ANAF, toți au colindat comercianții și i-au sorcovit cu amenzi sau chiar cu suspendarea activității. Așa că au preferat să închidă.

Iată cum prezenta Primăria Constanța Târgul de Crăciun din parcul Teatrului Oleg Danovski:

În parc, în căsuțele din lemn decorate festiv, constănțenii pot găsi produse românești, de la cozonaci, dulcețuri, plăcinte, brânzeturi până la mezelurile tradiționale care nu lipsesc de pe masa niciunui român în ziua de Crăciun. Tot de aici puteți achiziționa produse de artizanat și haine sau căciuli de blană.

În târgul indoor, din Galeria de Artă, cei interesați vor descoperi un magazin cu specific de Crăciun. Aici pot admira și cumpăra decorațiuni, articole vestimentare create de designerii constănțeni, bijuterii sau cărți pentru copii, dar și prăjituri, cafea sau produse gourmet. Tot aici, dacă doriți, puteti să participați, contra cost,  la o ședință foto de Crăciun, iar în weekend, cei mici îl vor întâlni pe Moș Crăciun și-i vor putea transmite toate dorințele.

În cadrul târgului se va desfășura o campanie umanitară, sub sloganul „Împarte povestea ta de Crăciun”. La pavilionul de pensionari din parc, vizitatorii vor putea dona alimente neperisabile, jucării, precum și articole de îmbrăcăminte noi sau în stare foarte bună, care vor merge în Ajun de Crăciun la copiii și tinerii din centrele de plasament constănțene.

Și surprizele continuă. În fiecare weekend, parcul va răsuna de colinde, vor avea loc spectacole atât pentru cei mici cât și pentru cei mai mari, Moș Crăciun nu va lipsi nici el și îi va asigura încă o dată pe copii că nu îi va ocoli nici anul acesta”.

 

Actualitate